fbpx

Medische trainingstherapie

Wat is medische trainingstherapie?

Deze therapievorm is een vorm van training en therapie, waarbij u met behulp van specifieke oefeningen en soms met behulp van oefenapparatuur op een verantwoorde manier gaat werken aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij ligt het accent op de functionele training, dit wil zeggen, dat u gaat oefenen in bewegingspatronen die bekend zijn voor het lichaam. Belangrijk is om spieren te trainen in deze ‘totaal patronen’, die zoveel mogelijk gelijk zijn aan normale, natuurlijke bewegingen. Door dit doelgerichte trainen van de juiste spieren is de medische trainingstherapie geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren.

Wat is het doel van medisch trainingstherapie?

Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten weer uitgevoerd kunnen worden. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van bijvoorbeeld werk en sport. Met de medisch trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging worden verholpen.

Voor wie is medisch trainingstherapie?

Belangrijk om te weten is dat de training voor iedereen geschikt is. Uw leeftijd, eventuele klachten of uw conditie vormen geen belemmering voor deelname. U krijgt een individueel oefenprogramma, dat op uw persoonlijke situatie is afgestemd.

Hoe passen wij medische trainingstherapie toe?

Wij passen deze training toe met en zonder hulp van toestellen en apparaten. Bij de training richten wij ons op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. Dit kan 1 op 1 plaatsvinden, maar ook in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering.

Wij werken op een een verantwoorde wijze aan uw functieherstel.

Wilt u weten wat medische trainingstherapie voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of maak direct online een afspraak.

WhatsApp chat