fbpx

Mulligan therapie bij bewegingsbeperking

Mulligan therapie is een behandelvorm volgens het Mulligan-concept: Mobilisation with Movement (MWM)®. Dit is een veilige, effectieve en pijnvrije manier van mobiliseren, ontwikkeld door dhr. Brian Mulligan, een fysiotherapeut uit Nieuw Zeeland. 

Bij Mulligan therapie worden passieve correcties van gewrichten gecombineerd met een actieve beweging van de patiënt. Indien correct toegepast leidt het direct  tot vermindering/opheffen van de pijn en een toename van de mobiliteit.   

De methode gaat uit van een zogenaamd sporingsprobleem in een gewricht; de botdelen bewegen niet goed t.o.v. elkaar, waardoor pijn ontstaat en een beperkte mobiliteit. Door in het gewricht het sporingsprobleem te corrigeren en deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen herstellen wij het normale bewegingspatroon. Omdat het een pijnvrije behandelmethode is en de patiënt actief meedoet, wordt de therapie over het algemeen als zeer prettig ervaren. 

De Mulligan-technieken kunnen wij op vrijwel alle gewrichten toepassen, ook  bij de gewrichtjes van de wervelkolom. De behandeling kan zowel bij acute als bij langdurige klachten effectief zijn. Ze kunnen uiteraard niet alle problemen oplossen. De fysiotherapeut kan beoordelen of de Mulligan-technieken geschikt zijn om uw klachten te behandelen.

Wilt u weten wat wij met mulligan therapie voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of maak direct online een afspraak.

WhatsApp chat